Ingrediencie:
Hrsť sušených hríbov, 1cibuľa, 2strúčiky cesnaku, 200ml šľahačkovej smotany, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, čerstvá bazalka a strúhaný parmezán. Cestoviny podľa výberu ( doporučujeme Tagliatelle ).
Postup prípravy:
Hríby namočíme na 2-3hod do vody, potom ich scedíme a nakrájame nadrobno, na olivovom oleji speníme cibuľu, pridáme cesnak a posekané hríby a chvíľu pražíme, potom podlejeme vodou a udusíme domäkka, na záver pridáme šľahačkovú smotanu a varíme pokiaľ omáčka nezhustne, osolíme a okoreníme podľa chuti. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale al dente. Zmiešame ich s pripravenou omáčkou, posypeme so strúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou.
You might also like
- Cestoviny s hríbovou omáčkou
- Cestoviny s kurací mäsom
- Cestoviny so zelenin. omáčkou
- Cestoviny so syrovou omáčkou