( ala Veroni )
Ingrediencie:
100g slaniny, 1veľká cibuľa, 2strúčiky cesnaku, 2stredne veľké mrkvy, 200g cukety, olivový olej, 2konzervy lúpaných paradajok, sušené, alebo čerstvé oregáno, soľ, mleté čierne korenie a strúhaný parmezán. Cestoviny podľa výberu ( doporučejeme fusilli )
Postup prípravy:
Na troche olivového oleja opražíme nadrobno nakrájanú slaninu, pridáme pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak, chvíľu pražíme, potom pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a neskôr cuketu, podlejeme trochou vody a dusíme do polomäkka, pridáme drvené paradajky a dusíme pokiaľ sa tekutina nevyparí a omáčka nezhustne, osolíme a okoreníme podľa chuti a dochutíme sušeným, alebo čerstvým oregánom Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale al dente. Zmiešame ich s pripravenou omáčkou, posypeme so strúhaným parmezánom a pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.
You might also like
- Ces. s paradajkovou omáčkou
- Cestoviny s hríbovou omáčkou
- Cestoviny s kurací mäsom
- Cestoviny so syrovou omáčkou