Ingrediencie:
1 polievkový lyžica píniových ( lieskových )orieškov, 2 hrste čerstvej bazalky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 3 polievlkové lyžice strúhaného parmezánu, 70 ml kvalitného extra panenského olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie. Cestoviny podľa výberu.
Postup prípravy:
Na olivovom oleji pražíme cibuľu, po chvíli pridáme pretlačený cesnak, dávame pozor aby sa cesnak nepripálil, postupne pridávame nadrobno nakrájanú mrkvu a stonkový zeler, k danej zmesi pridáme vopred pripravené mleté mäso, zmes opekáme pokiaľ mäso nezhnedne, následne pridáme drvené paradajky a podlejeme vodou, dusíme pokiaľ sa nevyparí tekutina a zmes nezhustne – asi 40-50min, ( poprípade môžeme dolievať vodu pokiaľ mäso nezmäkne ), osolíme a okoreníme podľa chuti a na záver zmes dochutíme sušeným, alebo čerstvým oregánom.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale al dente. Zmiešame ich s pripravenou omáčkou, posypeme so strúhaným parmezánom a pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.
You might also like
- Ces. s paradajkovou omáčkou
- Cestoviny s hríbovou omáčkou
- Cestoviny s kurací mäsom
- Cestoviny so zelenin. omáčkou